top of page
  • Writer's picturevista7777

Intuitio edellä – golfkeskuksen yrittäjäpariskunta loi klubitalosta elämyksellisen miljöön.


Yhteisöllisyys, yksityiskohdat ja avoimet ovet ovat avainsanoja ravintola Vistassa, joka toimii Espoon Tapiolassa golfkeskus Tagissa.

Teksti Miia Manner Kuvat Ravintola Vista ja Teemu Kiiskinen

29.11.2019

Heli ja Teijo Lepola ovat tehneet yhdessä töitä vuosia. Ennen ravintola Vistaa pariskunta pyöritti tilausravintolaa UPM:n tiloissa.

– Muutama vuosi sitten päätimme pitää breikkiä, mutta golfkentän perustaja, Pertti Itkonen, sai houkuteltua meidät mukaan. Emme ole itse golffareita, joten päätimme tehdä ravintolasta ja sen toiminnasta meidän näköistä, joka palvelee golffareiden lisäksi alueen asukkaita ja yritysvieraita.

Aitaa ei ylitetä sieltä, missä se on matala, vaan odotukset pyritään aina ylittämään ja yllättämään vieraat.

– Haluan tunteet mukaan tapahtumiin, sillä niistä jää muistijälki. Minulla on yleensä hyvin vahva intuitio siitä, minkälaista tunnelmaa asiakkaat haluavat. Tapahtuman ollessa käynnissä käyn usein kertomassa vieraille ruuas­ta. Saan mutkattoman ja hyvän tunnelman aikaan helposti. Minulta usein kysytään, oliko paikalla standup-koomikko, mihin vastaan, että ei, se olin minä itse, kertoo Heli Lepola nauraen.

Visuaalinen ilme tekee vaikutuksen

Lepolat tekevät aina vähän enemmän, mitä ihmiset odottavat.

– Panostan myös yksityiskohtiin. Visuaalinen ja viimeistelty ilme ovat erittäin tärkeässä roolissa.

Esimerkkinä Lepola kertoo suurlähettilään vierailusta.

– Tein vaikutuksen sillä, että sidoin kukkakimput maan lippujen väreihin. Yritysten juhlissa somistus tehdään aina yrityksen ilmettä mukaillen. Meille voi tuoda myös omat somisteet. Lähiaikoina ravintolaan rakennetaan hevostalli yritysjuhlan teeman mukaisesti.

Heli Lepola tekee oikean ilmeen ja tunnelman luomiseksi paljon työtä etukäteen.

– Saatan tutkia yrityksen taustoja ihan juuria myöten, jotta osaan luoda oikeanlaisen tunnelman tapahtumaan. Tärkeää on huomioida yksityiskohdat ja tapahtuman sujuvuus alusta loppuun asti. Tällaiset tapahtumat ovat työläitä, mutta palkitsevia. Vältämme luutumista ja rutiininomaisuutta hinnalla millä hyvänsä.

Lepolat rakastavat innovointia.

– Silloin, kun asiakas tulee uudelleen, ja antaa meille vapaat kädet, tiedämme ylittäneemme odotukset. Olemme voittaneet asiak­kaan sataprosenttisen luottamuksen. Myös keittiössä rakastetaan luovaa tekemistä. Keijo tekee ruokaa oman intuition voimalla.

Ravintola Vista onkin tunnettu erinomaisesta ruuastaan. Lepolat rakastavat matkustamista ja poimivat maailmalta ideoita.

– Hieman yksinkertaistetusti sanottuna elämme syödäksemme. Nautimme matkailusta, ja tuomme aina makumuistoja mukanamme ja jaamme niitä ravintolassa teemabuffetin muodossa. Syksyllä tarjoilimme buffetissa saaristolaispöydän antimia ja olemme järjestäneet myös hirvipeijaiset.

Haluan tunteet mukaan tapahtumiin, sillä tunteista jää muistijälki.”

Ravintola Vistassa on luotu helposti lähestyttävä tunnelma. Ovesta voi tulla sisään ketä vain.

– Samalla oven avauksella sisään voi tulla golffari, koiranulkoiluttaja tai bisnesmies.

Ravintolassa otetaan vastaan kaikkien asiak­kaiden ideat avosylin vastaan.

– Järjestämme mielellämme tapahtumia, joita kävijät ja alueen asukkaat toivovat. Terassilla on joogattu, ja meillä on pidetty viinin maisteluiltoja. On järjestetty konsertteja, taikailtoja, naisteniltoja, muotinäytöksiä ja samppanjailtoja. Huomioimme myös alueen lapset ja seniorit. Kaikki, mikä tuo tänne positiivisuutta ja elämäniloa, on tervetullutta.

Ravintola Vista oli mukana myös Tagi on Pop -konsertissa vip-tilojen osalta.

– Festari oli iso puristus ja yleisön määrä ylitti kaikki odotukset. Me toteutimme vip-tilat ravintolassa ja kaikki sujui erinomaisen hyvin. Tapahtuman avulla saimme lisää tunnettuutta, mutta mehän emme osallistuneet lainkaan tapahtumajärjestelyihin ja festarialueen tarjoiluihin. Palautetta sateli, mutta ihmiset ovat kuitenkin suhtautuneet itse tapahtumaan erittäin positiivisesti, ja konserttia odotetaan ensi vuodellekin.

– Fiilis festarista on meilläkin jälkikäteen erittäin hyvä.


26 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page