top of page

Vistasta

Lepolat_transp.png

Infoa lehdistölle keväällä 2022!

(Henri Karttunen) 

Ravintola Vistan nykyiset yrittäjät lopettavat Tapiolan Golfkeskuksessa “Yhden aikakauden loppu on toisen alku” - keskittyvät jatkossa Hirsalan ja K-kauppa yhteistyön kehittämiseen.

Ravintola Vista, yksi Suomen suosituimmista ja palkituimmista golfravintoloista, lopettaa toimintansa Tapiolan Golfkeskuksessa TAGi:ssa. Ravintolan omistajat ja pyörittäjät, Heli ja Teijo Lepola, sanovat saaneensa 7-vuotisen projektin Tapiolassa valmiiksi ja antavat soihdun seuraajille levollisin mielin. Lepolat aikovat seuraavaksi panostaa Hirsala Golfin ravintola Verden kehittämiseen, ravintolan alueellisen suosion kasvattamiseen ja saman “vistamaisen” tunnelman luomiseen.

Ravintola Vistan tarina alkoi vuonna 2015, kun Tapiola Golfkeskus TAGi:n Pertti Itkonen otti yhteyttä Lepoloihin houkutellakseen yrittäjäpuolisot ravintoloitsijaksi Tapiolaan. Tätä aiemmin Lepolat olivat pyörittäneet UPM:n omaa ravintolaa 15 vuotta. Lepolat suostuivat Itkosen ehdotukseen, josta alkoi yksi Suomen golfravintolahistorian värikkäimmistä tarinoista. 

“Kun aloitimme Tapiolassa 2015, kaikki oli meille uutta. Ensimmäiset pari vuotta meni asioita opetellessa ja asiakaskuntaan ja heidän toiveisiin tutustuessa. Lähtökohtaisesti lähdimme tekemään Tapiolaan aitoa perhe- ja elämysravintolaa, emme vain golfravintolaa.

 

Nyt taaksepäin katsoessa voimme ylpeänä sanoa, että visiomme toteutui. Vistan tarina on valmis ja on seuraajien aika jatkaa seuraavan luvun kirjoittamista”, kertoo omistaja Heli Lepola.

Ravintola Vistan suosio ja tunnettuus näkyi myös tunnustuksien muodossa. Vista palkittiin vuonna 2017 Suomen kolmanneksi parhaana golfravintolana ja seuraavassa äänestyksessä vuonna 2019 tuli täysosuma, kun Vista voitti äänestyksen jakaen parhaan golfravintolan tittelin yhdessä Nordcenterin kanssa tasapistein.

 

Vuonna 2018 Lepolat saivat myös oman horeca-alan tunnustuksen PRO-yrittäjä palkinnon finalistimuodossa. 

Tapiola Golfin ravintolana TaGissa Vistalla oli alusta asti mainiot puitteet - Suomen suurin aurinkoterassi sekä tilavat ja upeat sisätilat, jotka palvelivat kapasiteetiltaan isojenkin tapahtumien tarpeita.

 

Päätös Tapiolasta vetäytymiseen oli Lepoloiden hartaasti mietitty ja etukäteen suunniteltu, puhtaasti heidän omansa sekä ajoitus ja kaikki muut seikat huomioiden ainoa oikea. 

“Toimme Tapiolaan mukanamme lämpimän tunnelman ja avoimen golfravintolakulttuurin. Teimme hartiavoimin töitä, että meidän asiakaskunnan muodosti golfareiden lisäksi myös alueen muut asukkaat ja työssä käyvät. Luonnollisesti meillä tulee suuri suru ja ikävä rakkaita Vistan asiakkaitamme sekä upeaa Vistan tiimiämme, mutta me olemme tehneet nyt kaiken, mitä osaamme Vistan eteen.  Haluamme priorisoida jatkossa itsemme, koska emme tästä enää nuorene.

 

Lisäksi Hirsalan ravintola Verden projekti on vasta alkutekijöissään ja näemme, että siellä työmme on vielä kesken ja se on kesäpaikka. Talvet voimme vetää henkeä”, Lepola jatkaa.

Tapiola Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen jakaa Lepoloiden sanoman ja haluaa kiittää heitä yhteisestä matkasta.

“Vistan tarina on kokonaisuudessaan hieno ja nyt on aika etsiä luonnollista jatkajaa Helin ja Teijon suurien saappaiden täyttäjiksi. Ravintoloitsijahaku on ollut käynnissä jo tovin ja hakijaehdokkaita on tullut paljon. Seuraavaksi yritämme löytää prosessissa meille kaikista sopivimman kumppanin “, kertoo Jari Hakkarainen ja Pertti Itkonen.

Jatkossa ravintoloitsijakaksikko aikoo panostaa enemmän aikaa itseensä, golfin pelaamiseen ja Hirsalan ravintola Verden kehittämiseen samalla reseptiikalla, millä menestys ja suosio tuotiin myös Vistaan. Lisäksi yrittäjien cateringtoiminta jatkuu entisellään, sekä K-kauppa yhteistyö Ruokaruukun alla.

 

“Lopuksi – ISO ja lämmin Kiitos kaikille upeille yhteistyökumppaneille ja asiakkaille. Tulee iso ikävä!“ Lepolat päättävät.

 

Herkkujamme saa jatkossa 2023 Hirsala Golfissa  ravintolassamme Vista Verdessä sekä 03/2023

K-Supermarket Mankkaalta ja  Lippulaivasta.

Tai soita ja tilaa!

 

 

Laita äänet päälle. Musiikin on säveltänyt Tuomas Norjanen ja Michelle Packman.

Katso tekijöiden esittely täältä >

bottom of page